Børnebøger og forældrehæfter (2019) (2020)

Børnebogsserien er en række hverdagsnære fortællinger om pigen Manumina og hendes familie. Den første bog er en folde-ud-bog til de helt små, og i den sidste bog starter Manumina i skole. Idéen til bøgerne stammer fra grønlandske fagpersoner, som har givet udtryk for, at de mangler materiale, de kan bruge i arbejdet med småbørnsfamilier.

Børnebøgerne er skrevet på grønlandsk af Miiannguaq Olsvig, og Center for Forældreskab har stået for den danske fortolkning. Der er lagt vægt på, at sproget skal være relevant og stimulerende for alle børn, uanset om forældrene foretrækker grønlandsk, dansk eller en kombination.

Til hver bog er der et hæfte til den voksne, som uddyber temaet, fx fortæller om, hvordan man kan hjælpe sit barn med at sove eller lære det at vaske hænder. Der gives konkrete forslag til, hvad man som forælder kan gøre i hverdagen sammen med sit barn. Forældrehæfterne er udarbejdet af Center for Forældreskab i tæt samarbejde med grønlandske fagpersoner, der har bidraget med deres viden og erfaringer.

Børnebøger og forældrehæfter uddeles gratis til alle forældre i hele Grønland gennem PAARISA. Bøgerne er finansieret af PAARISA, Rotary, Den Grønlandske Fond og Center for Forældreskab.

Se og læs mere om hele børnebogsserien på vores forlags hjemmeside www.sund-sans.dk.