Manumina er kommet i land

21. januar 2021

Fire nye børnebøger og forældrehæfter er vej til familier i Grønland

Anden omgang i det grønlandske bogprojekt er nu fuldført, og fire nye bøger og forældrehæfter er af to skibssendinger ankommet i Grønland. Der er udarbejdet i alt otte børnebøger i bogserien om Manumina. De nyeste består af:

”Manuminas krop” er en pegebog for de mindre børn, og i forældrehæftet ”Dit barns krop” behandles tematikker som krop, børns seksualitet, grænser og mangfoldighed.

”Manumina starter i skole” og forældrehæftet ”Dit barn starter i skole” blev uddelt til alle børn, som startede i skole i august 2020. De indeholder idéer til, hvordan man kan støtte sit barn i at få en god skolestart.

I “Manumina vasker hænder” lærer Manumina og hendes tøjkanin om at vaske hænder og poter, og i forældrehæftet “Dit barn vasker hænder” kan man læse om hygiejne, sundhed og forebyggelse af smitte.

“Manumina leger” og forældrehæftet “Dit barns leg og bevægelse” handler om børns vigtige leg og venskaber mellem børn, og de giver idéer til lege og aktiviteter, som børn og forældre kan prøve sammen.

Forfatter Miiannguaq Olsvig har skrevet børnebøgerne på grønlandsk. Center for Forældreskab har fortolket teksterne på dansk samt udarbejdet teksterne til forældrehæfterne. Kunuunnguaq Fleischer har oversat teksterne, Christian Rex har illustreret børnebøgerne, og Christina Carlsen fra Eks-Skolens Grafisk Design og Tryk har layoutet alt materialet.

Bøgerne er finansieret af PAARISA, Rotary og Fredrik og Emmas Kraghs mindelegat.

Se alle børnebøgerne og forældrehæfterne hos vores forlag Sund Sans.